IFK Björkö - SG 97 (1-1)
Björkös mål gjordes av: 1-1 (56min) Gustav Engström
-
Svårkommenterad match, men man tycker nog att Björkö borde vunnit denna. Med lite mer skärpa, tur och koncentration i avslutningarna så borde bollen gått in i nätmaskorna mer än en gång.
Första 10min startade Björkö med ett konstant tryck mot SG:s mål men trots några fria lägen där alla trodde på mål så gick inte bollen in. Istället jämnades matchen till och spelet blev allt sämre. Mängder av misslyckade passningar och felbeslut togs, det såg lite snurrigt och nervöst ut från vissa håll.
En del kan säkert förklaras av den våta planen att bollen stack iväg vid en del tillfällen, men det borde vi lärt oss efter en stund. Och att åka på 3 varningar (Emil H, Robin och Dennis), alla för felaktiga kommentarer, är inte godkänt, det kunde blivit ödesdigert. Slutminuten i första halvlek (39min) och Robin åker på ett gult kort för olämpligt ordval och på den efterföljande frisparken gör SG97 0-1 i mål, klart orättvist tyckte Björköpubliken.
-
I 2:a halvlek spelar vi upp oss lite grann, men fortfarande är det många felpassningar, rätt i gapet på motståndaren som kunde resulterat i mål, men Wille räddade oss ett par gånger.
16min och Björkö ökar nu tempot och spelet blir allt bättre, vi får en hörna efter bra spel på högerkanten, Erik kom in allt mer i matchen. Hörnan slås perfekt av Erik till en högtflygande Gustav som nickar in 1-1.
Matchen står och väger, men ett visst övertag till Björkö ändå.
(32min) och Forse får bollen på vänsterkanten och slår ett inlägg efter marken och bollen går fram till Erik som nästan helt fri försöker bredsida in bollen men han skjuter utanför, där trodde alla på mål. Innan dess hade vi även ett skott i stolpen och Dennis fick till ett bra skott mot mål, men målvakten räddade.
I slutminuten får vi en superchans (39min) där Nils gör en bra prestation men inte riktigt får till avslutet.
Matchen slutar oavgjort 1-1 och det är svårt att nämna någon/något som var bäst. Inställningen var väl ändå bättre i den andra halvleken och Gustav jobbade och slet och SG hade svårt att ta bollen från honom. Nils glimtade till några gånger, men mittmittfältet hade vissa problem i uppspelsfaserna, där Mattsson hade svårt att få till passningsspelet.
Erik lyfte sig i den andra halvleken och skapade flera farligheter från högerkanten och det var några spelsekvenser som visade att laget kan om man bara vill, men visst det är tuffare motstånd detta året än var det var förra året, men som vanligt Björkö kommer alltid igen.
1 pinne var ändå viktig idag, även om vi hade önskat oss 3 poäng.